Toimitilat lahti

Tarjoamme kaikki suurten kiinteistönomistajien vuokrattavat toimitilat yhdestä paikasta, joten tilanhakuprosessi on sujuva ja säästää aikaasi. Kohdetarjontamme käsittää tuhansia toimitiloja ympäri Suomen.

Pinta-ala
m2
m2

Tarkenna haku

Tyhjennä kentät

0 kohdetta

Valitettavasti emme löytäneet hakuusi sopivia tiloja

Saadaksesi lisätietoja, jätäthän yhteystietosi. Olemme sinuun pian yhteydessä.


Hyödyt tilanhakijalle

Tarjoamme kaikki suurten kiinteistönomistajien vuokrattavat toimitilat yhdestä paikasta, joten tilanhakuprosessi on sujuva ja säästää aikaasi. Kohdetarjontamme käsittää tuhansia toimitiloja ympäri Suomen. Ammattitaitoinen vuokraustiimimme kartoittaa tarpeisiisi sopivat tilat ja kauttamme saat myös kokonaisvaltaiset toimitilaratkaisut aina tilahausta tilojen suunnitteluun ja projektinjohtoon.

icon building

1560

VAPAATA TOIMITILAA

icon handshake

280 000 M2

VUOKRASOPIMUSTA VUODESSA

icon people

30

VUOKRAUKSEN AMMATTILAISTA

Vuokrauksen ammattilaiset apunasi

Jokainen asiakas on meille tärkeä. Autamme koosta ja alasta riippumatta kaikkia asiakkaita löytämään parhaan mahdollisen tilan ja kartoitamme yrityksen tarpeet huolellisesti.

Vuokrattavat toimitilat

Vapaat toimitilat ympäri Suomen. Yli 1500 vaihtoehtoa toimistoista varastoihin sekä liike- ja tuotantoiiloihin. Ole yhteydessä toimitilojen ammattilaisiin. Ammattitaitoinen vuokraustiimimme kartoittaa tarpeisiisi sopivat tilat ja kauttamme saat myös kokonaisvaltaiset toimitilaratkaisut aina tilahausta tilojen suunnitteluun ja projektinjohtoon. Vuokrattavat toimitilat kattavat toimistot, liiketilat sekä varastot. Vuokrattavia toimistoja löytyy taatusti kaikenlaisten ja kaikenkokoisten yritysten tarpeisiin. Haun voi kohdistaa suoraan johonkin tiettyyn kaupunginosaan tai postinumeroon, ja ottaa hakuun mukaan myös naapurikunnat. Sijainnin lisäksi voit määrittää toimistolle haluamasi koon. Toimitilaa valittaessa on hyvä miettiä ainakin sitä, millaisia asiakkaasi ja työntekijäsi ovat ja missä he liikkuvat? Olisiko sinun järkevää hakeutua ydinkeskustan tuntumaan hyvien julkisten liikenneyhteyksien äärelle, vai pikemmin kantakaupungin ulkopuolelle, missä liikutaan enemmän omalla autolla ja parkkipaikkoja on paremmin tarjolla? Millaisia palveluita alueella on tarjolla ja minkälaisia palveluita työntekijäsi arvostavat?

Vuokrattavia toimitiloja löytyy ympäri Suomen, niin pääkaupunkiseudulta kuin maakunnistakin. Pääkaupunkiseudun vapaat toimitilat sijaitsevat laajasti Helsingissä, Espoossa, sekä Vantaalla. Pääkaupunkiseudun lisäksi suosittua kaupunkeja ovat Tampere, Turku ja Oulu.

Toimitilat ovat iso investointi, itse asiassa toiseksi suurin henkilöstökulujen jälkeen. Sen takia on tärkeä miettiä yrityksen ja henkilöstön kannalta tärkeimmät asiat, joilla yritys saa tarpeisiinsa sopivat tilat. Alla olemme listanneet asioita, joita kannattaa miettiä toimitilan valinnassa.

Joustavat tilat ja sopimus

Joustavuus on nykypäivänä avainsana niin itse toimitiloissa kuin vuokrasopimuksessakin. Pidempi sopimuskausi saattaa tosin näkyä edullisempana vuokratasona, mutta joustavuus kannattaa huomioida, jos yrityksen on kyettävä reagoimaan nopeasti niin markkinatilanteen kuin henkilöstön ja muiden muutosten osalta. Vuokranantajan kanssa on hyvä neuvotella tulevaisuuden suunnitelmista niin toimitilojen kasvattamisen kuin mahdollisesti supistamisenkin ja remontoinnin osalta.

Todellinen toimitilojen tilatarve

Montako henkeä tiloissa tulisi toimimaan? Kuinka paljon työntekijöitä on todellisuudessa samaan aikaan paikalla? Millainen olisi toimiva toimitilojen pohjaratkaisu? Nykyään suositaan monitilatoimistoa, joka tukee tehokasta tilankäyttöä. Jokainen yritys on omanlaisensa, ja sopiva neliömäärä ei selviä henkilömäärän laskennalla. Tehokas tilankäyttö saavutetaan, kun selvitetään työntekijöiden työskentelytavat. Näin pystytään määrittämään kuinka paljon mitäkin tilaa, kuten työpisteitä, ryhmätyötiloja, hiljaisen työskentelyn tiloja sekä epämuodollisia tapaamisalueita ja virikkeellisiä taukotiloja tarvitaan. Turhaa tilaa ei kannata pitää vaan miettiä pidemmällä aikavälillä tarvittavat muutokset ja sopia mahdollisuuksista etukäteen vuokranantajan kanssa.

Toimitilojen sijainti

Tässä kohtaa on hyvä miettiä ainakin sitä, millaisia asiakkaasi ja työntekijäsi ovat ja missä he liikkuvat? Olisiko sinun järkevää hakeutua ydinkeskustan tuntumaan hyvien julkisten liikenneyhteyksien äärelle, vai pikemmin kantakaupungin ulkopuolelle, missä liikutaan enemmän omalla autolla ja parkkipaikkoja on paremmin tarjolla? Millaisia palveluita alueella on tarjolla? Houkutteleva työympäristö, hyvä sijainti ja sujuvat kulkuyhteydet ovat kilpailuvaltteja myös kovenevilla rekrymarkkinoilla, kun haluat palkata yrityksellesi parhaat osaajat.

Palvelut

Mitä palveluita yrityksesi tarvitsee tai haluaa ulkoistaa entä millaisia ovat työntekijöiden toiveet? Aulapalvelu auttaa monessa päivittäisessä asiassa, kuten vieraiden vastaanottamisessa ja postipalveluissa. Ravintola, catering- ja kokouspalvelut, IT-palvelut, siivouspalvelut, turvallisuus ja muut palvelut kannattaa selvittää tarpeiden mukaan. Onko tarvetta työntekijöiden arkea helpottaville palveluille, kuten kuntosalille, autopesulalle tai hierojalle? Monipuoliset palvelut tukevat työntekijöiden hyvinvointia ja motivaatiota.

Toimitilojen hinta

Toimitilojen vuokrahinta muodostuu monesta asiasta, ei pelkistä seinistä ja lattianeliöistä, vaan koko fyysisestä työympäristöstä. Työpistekustannuksia tarkkailemalla päästään paremmin kiinni todelliseen hintaan. Kun toimitilan koko on optimoitu, yritys mahtuu usein pinta-alaltaan pienempään tilaan ja saa säästöjä, vaikka neliöhinta olisi korkeampikin. Toimitilavuokran päälle tulee yleensä noin 5-15 muutakin sopimusta sähköstä siivoukseen ja tietoliikennepalveluihin. Pääkaupunkiseudulla hoitokustannukset keskimäärin 30% vuokrasta. Budjettiraamit on hyvä asettaa, mutta tila kannattaa miettiä kulun sijaan pitkän aikavälin strategisena investointina. Mieti myös tulevaisuuden tarpeesi vuokrasopimusta neuvotellessasi.

Mitä haluat yrityksestäsi viestiä?

Toimitilat kertovat osaltaan tarinaa sinusta ja yrityksestäsi: toimisto trendikkäästi remontoidussa tehdasrakennuksessa viestii erilaisia asioita kuin toimitilat linnamaisen arvokkaassa jugend-talossa. Houkutteleeko työympäristö tarvitsemiasi osaajia? Onko toimiston ulkopuolinen työympäristö toimiva ja edustava? Siisteys, opasteet, yleiset tilat, aulapalvelu vaikuttava väistämättä siihen mielikuvaan, joka asiakkaille, yhteistyökumppaneille ja potentiaalisille työntekijöille yrityksestäsi muodostuu.

Vastuullisuus

Energiatehokkaan toimistorakennuksen valitseminen on yksi merkittävämpiä vastuullisuustekoja. Tukeeko toimitilaratkaisu ja palvelut kestävien ja ekologisten valintojen tekemistä yrityksen arjessa? Keskeisessä roolissa on terveellinen ja turvallinen työympäristö, joka tukee työntekijöiden hyvinvointia ja työvirettä. Vastuullisuudesta kertovat mm. erilaiset ympäristösertifioinnit ja vastuuohjelmat.

Meiltä saat apua kaikkien toimitilatyyppien kanssa. Tutustu vapaisiin tuotantotiloihin, varastotiloihin, toimistoihin ja liiketiloihin.